The Graph Coin (GRT), De-Fi ve Web3 ekosistemlerindeki uygulamalara güç kaynağı olarak tasarlanmış bir indeksleme protokolünün kripto parasıdır. Sembolü GRT’dir.
1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?
Graph protokolü, aynı ismi taşıyan Graph Vakfı tarafından yaratıldı. Uzun yıllardır bir arada çalışan mühendisler Yaniv Tal, Brandon Ramirez ve Jannis Pohlmann, bu ekibin kurucularıdır. 2020 yılının ekim ayında proje için fon toplandı ve ardından hayata geçirildi. 17 Aralık 2020’de kripto para piyasaya sürüldü.
2.GRT’nin altyapısı
GRT, üç ana katmandan oluşan bir yapıya sahiptir. İşleyiş temelini oluşturan subgraph’ler hakkında yapılan arama ve işlemlerden sorumlu endeksleyiciler, subgraph’lerin kalite oranını hesaplayan ve seçen küratörler ve protokol güvenliğinden sorumlu olan delegeler. Tüm katman Ethereum altyapısı üzerine kuruludur. Sürecin son durağında da verileri alan tüketiciler vardır.
3.Kullanıcılarına ne vadediyor?
GRT’nin bağlı olduğu protokol, blokzincir ağı ile uygulamalar arasında meydana gelen veri çekme problemlerini ortadan kaldırmayı ve hem ekonomik hem de kolay API’ların kullanılması için ortam yaratmayı vadeder. AAVE, Aragon, Uniswap, Balancer ve Synethix gibi De-Fi projeleri, Graph’in çözümlerini kullanmaktadır.
4.GRT madenciliği yapılıyor mu?
GRT, madenciliği yapılan bir para türü değil. Ancak delegeler arasında yer alarak ödül token kazanmak mümkün.
5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz
GRT, bu zamana kadar en yüksek fiyatını 2,88 dolar ile 12 Şubat 2021’de gördü. Dolaşan arzı 1.245.666.867 GRT olan kripto paranın toplam arzı, 10.000.000.000 GRT’dir.
6.Bitsinex’te GRT işlemleri nasıl yapılıyor?
Bağlantıya tıklayarak Bitsinex üzerinden GRT işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.
« Bilgi Bankasına Geri Dön